Už jsme viděli prezentaci, kam si designér dal svoji fotografii v životní velikosti — Jeff Vermeersch, prezentaci tvořenou pouze obrázky na Flickru, ale bostonská reklamní agentura Modernista! zašla ještě dál.

Modernista – úvodní strana

 

Modernistův web je tvořen malým červeným čtverečkem vlevo nahoře na stránce, ze kterého se rozbaluje nepříliš velké menu. Zbytek okna vašeho prohlížeče vyplňuje vrstva iframe, do které se načítá stránka, která nese vlastní obsah. Netradiční na tom je, že tento obsah je tvořen externími weby. „Firemní profil“ je na Wikipedii a na Facebooku, „Portfolio“ je na Flickru a na Youtube, „Novinky“ na Google News, „Kontakt“ na Google Maps.

 

Modernista – menu

 

Modernista – portfolio

 

Modernista – novinky

 

Modernista – kontakt

 

Asi se tento způsob firemní prezentace příliš neujme, ale web Modernista pro svou společnost úlohu splnil velmi dobře — je první v takto dataženém netradičním řešení a vzbudil velký zájem. Četné pozitivní (výborný nápad) i méně pozitivní (co je to za blbost) reakce, se kterými protřelá reklamní agentura jistě počítala.

 

Už se objevila i parodie na tento způsob prezentace — Britnista. Bohužel je to v podstatě kompletní kopie, takže i když míněna jako zlehčení, těžko jí tleskat. Škoda, při troše fantazie se ta myšlenka mohla hezky rozvinout.