Neckermann – Udělej radost

 

Známý rakouský zásilkový obchod pojal chvályhodnou myšlenku zvýšit prodeje na svém e-shopu prostřednictvím virální aplikace. Společně s agenturou Ogilvy Interactive jsme tedy pro něj připravili hravou flashovou microsite Udělej radost.

 

A v čem spočívají tyto radostné hrátky? Máte-li kamaráda, kamarádku, maminku, dědečka, prostě někoho, komu chcete dát dárek a přitom se nehnout od počítače, prostě mu vyberete dárek z nabídky pana Neckermanna a… teď přijde to hlavní: normálně byste mu dárek prostě koupili. V této aplikaci však procházíte místnostmi virtuálního bytu (web 3D) a hledáte v něm schovky tak dlouho, až najdete tu nepříhodnější pro váš dárek. Pak pošlete budoucímu obdarovanému e-mailovou výzvu, aby hledal… Příjemce mailu tedy přichází do stejného virtuálního bytu a také objevuje schovky — až najde tu pravou, která pro něj skrývá překvapení. Pokud jste mu dárek ještě nekoupil, ale pouze vybral, může se dokonce rozhodnout, že si vybere jiný. Pošle vám tip a vy jistě rád koupíte — přítelkyni ten svetřík, který se jí líbí, místo toho MP3 přehrávače, který se líbil spíše vám…

 

Doufáme, že virál Udělej radost udělá radost nejen dárcům a obdarovaným, ale i klientovi — společnosti Neckermann. První zprávy jsou příznivé. Možná si touto aplikací budou dělat radost Neckermannovi zákazníci i v dalších evropských zemích.